Descripció: Una ruta sense grans desnivells, que no mereix un desplaçament llarg fins a la zona nomes per fer-la, però que si hi estem a prop, es una molt bona opció per gaudir d'un bon paisatge, dels camps verds i d'ametllers florits a la primavera. L'entorn es bonic i a Montessor, l'accés al cim es ben curios i ens proporcionara bones vistes sobre el Pantà de Santa Anna, i de les serres del Montsec i voltants.

Itinerari: Partirem d'Alberola desfent un bocí de la carretera asfaltada per on em vingut, fins a trobar la font d'Alberola amb un rajolí d'aigua. Allí mateix hi neix una pista a ma dreta que passa pel davant d'una granja, anem resseguint la pista fins que es bifurca i prenem la opció de la dreta, una pista una mica mes difuminada, però que segueix en pendent. Haurem de estar alerta, perquè al cap de 100 metres, hi ha un corriol també a ma dreta, que em d'agafar. Aquest corriol està bastant fresat i amb unes fites mol grosses que no fan altre cosa que confirmar que anem pel bon camí. Anem fent ziga zagas per un camí agradable i envoltat d'alzines. Ara el camí ha deixara de pujar i planeja entre garrigues fins enganxar amb la pista que es el Camí de Montessor. El prenem i divisem al final en un coll i en runes, La Cabana de Llobera. El camí aquí pren una suau baixada cap a la Cabana de Guitllo. Es en aquest punt veurem per primer cop la curiosa formació de Los Picons i del Despoblat de Montessor, just després d'uns camps d'herba tendre. Prenem direcció cap a Montessor i en el punt on trobem un cartell indicatiu amb l'historia del lloc, hi neix un camí ample direcció als camps, el prenem i tot seguit creuarem els camps fins arribar a un pal indicador que ens assenyala la direcció cap al Castell i Cim dels Picons. Quant arribarem a les runes de Montessor,ens enfilarem cap al Castell, resseguint un corriol evident que comença just on acaba el camí més ample. Aquest corriol en condueix fins una terrassa que ens proporciona unes vistes que en cap moment ens esperavem del l'espadat que hi ha l'altre canto del turó i a la nostra esquerra una profunda escletxa. Aquesta es la que ens donara accés al cim per un pas sense cap dificultat, però molt estret, que en els últims moments una sirga col·locada al llarg de tota la escletxa ens ajuda a sortir de l'estretor.
La vista des d'aquest punt es d'ocell i realment sorprenent, construir un castell aquí dalt deuria ser un encert per la dificultat de l'accés, encara se'n conserven algunes restes de l'antiga torre de guaita.
Farem unes fotos, i descendrem per l'escletxa, i retornarem per les nostres passes fins  al principi del corriol, enfilant cap al cantó opost del sembrat del que em vingut, es a dir, cap a la nostra dreta. Es aquí on trobem un camí amb una fita, que va voltant El Picons mentre va perdent alçada fins a portar-nos al Camí de l'Obaga, una pista forestal ample, que ens dur en menys d'una hora i sense complicacions a l'Alberola, aqest ultim tram una mica avorrit.

Observacions: Terreny dur, que fa preveure que serà poc atractiu a l'estiu, però ideal per a l'època de l'any en que nosaltres hi anirem, just a la primavera.  Trobarem aigua a La Font d'Alberola, però per la resta, cap font. Pel que fa a la dificultat, l'única complicació si l'hi volem dir així es l'estretor de l'escletxa.

La sortida com podeu veure es fácil i te uns 10 kms

SORTIDA DE LLEIDA A LES 8,30 DEL PAVELLO BARRIS NORD

ESMORÇAR I DINAR DE BOCATA PORTEU BEURE PER DINAR I LA SORTIDA

ESMORÇAR A OS DE BALAGUER

DINAR ALS PICONS DE MONTESSOR

CALÇAT ADECUAT PER FER SENDERISME

Qui vulgue venir que ho digue per aqui

LLISTA:

René

Maribel

Montse

Pepita

Rosa...................5

Montse

Josep Maria

Lidia

Lupe

Dario...................10

Laura

Olga

ELS PICONS DE MONTESSOR

Foto de Cabana Guitllo

Foto de Los Picons des d'Alberola

Foto de Corriol

Foto de Camí­ Montessor

Visitas: 735

Respuestas a esta discusión

Hola René,Apunta'ns Montse i Maribel.Ja parlaren per l'hora per trobans a Balaguer.

hola rene, m,apuntes

D´acord Maribel I Montse ,ja quedarem.....Pepita ara us apunto a les tres....acabem d´arribar de França

Ens veiem el diumenge vinent....Salutacions!!

Hola René, sóc Rosa (Pla d'Urgell)... m'hi apunto!!!

Molt bé Rosa amb tu ja som 5...fins diumenge!!

Dos més, Montse i Josep Mª

D'acord parella ,ens veiem diumenge

Hola René, jo també m'apunto pel diumenge. Fins diumenge.

D´acord Lidia ....fins diumenge...als que us vagi millor quedar a Balaguer,quedarem a la benzinera que hi ha a la part alta del poble a les 9,00

bueno ya q no podre vindre espero q sigui mol bona com totes 

les q organitses rene apa a disfruta del dia sempre am mol bona 

compnyia¡¡ saludos fins.... unaltra¡¡ ah¡¡ bona diada¡¡¡¡

Rosita...te tens de contenir...si no pots venir tranquila ,en hi haura mes de sortides

Vinga...que tingues bona diada de Sant Jordi....un petó

Bona nit Rene! conta amb la Lupe i amb mi per diumenge.

    Nosaltres aniriem directes a Os de balaguer, al lloc per esmorzar.

     Fins diumenge, una abraçada.

RSS

Bájate la nueva APP de Gruppit!

© 2018   Creado por Clan-2000 - Politica de Cookies http://www.clan-2000.com/cookies   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio